zaterdag 17 maart 2007

Antwaarps talent: Ronita Yory, de zingende toiletmadame


Ronita Yory is een toiletdame die romans publiceert en daar bovenop zingt en componeert. Ze bestaat echt. Toch is er een grote kans dat u nog nooit van haar gehoord hebt. Deze zeventigjarige Antwerpse parel werd immers nog maar pas ontdekt door het Radio 1 programma Alaska.

Ronita schreef al zes boeken. Toegegeven, allemaal uitgeven in eigen beheer, maar toch. Welke ongeschoolde vrouw van straks zeventig jaar doet het haar na? Tien jaar geleden, op haar zestigste, begon Ronita een zangcarrière. Haar nummer 'Adios Acapulco' moest de grote doorbraak worden, maar het werd niet echt een succes. Sindsdien hoopt Ronita Yory alsnog op een doorbraak als schrijfster.

Ronita's schrijfplannen zijn niet bescheiden: momenteel werkt ze aan een verfilming van één van haar romans. Voor Ronita is toiletdame het allermooiste beroep. Het menselijk contact in de toiletten is bovendien een onuitputtelijke bron van inspiratie. Maar het allerliefst loopt Ronita rond in haar eigen droomwereld. Een wereld van verhalen, succes en onmogelijke liefdes in het exotische Acapulco...

Toch heeft ze haar droom voor een klein stukje waar kunnen maken. Na haar optreden op Radio 1 nam ze een heuse videoclip op van haar nummer 'Adios Acapulco'. Dit nummer werd op Youtube gezet en werd ondertussen al bijna 25000 keer bekeken. Niet slecht voor een ongeschoolde toiletjuffrouw.

De uitstekende radioreportage 'Adios Acapulco' kan beluisterd worden op de website van Radio 1.

(Met dank aan de Radio 1 website).


2 opmerkingen:

Ronita Yory zei

Ik zou eens graag willen dat er iemand een reactie plaatst, dat zou mij erg veel plezier doen. Ik sta ook op Youtube.com en ook youtube.nl

groetjes Ronita Yory

Unknown zei

Ik heb je op tv gezien en uw liedje beluisterd!
Veel respect!!!
Willy