dinsdag 6 maart 2007

Bompa Pfaff drinkt pintjes in de hemel

In Brasschaat is maandagnacht rasechte Antwerpenaar en VTM-icoon "Bompa Pfaff" (Edilbert Seth) overleden. Dat meldt het VTM-nieuws. De vader van Carmen Seth, de echtgenote van ex-doelman Jean-Marie Pfaff, is bekend van de realitysoap "De Pfaffs" op VTM. Edilbert Seth was 77.

Edilbert Jean-Marie Seth werd geboren op 7 juni 1929 in Deurne. Hij groeide op in een echte kermisfamilie. Al in zijn kindertijd stond hij als clown op het podium en later trad hij op als goochelaar.
Edilbert trouwde met Yvonne Geerts met wie hij twee dochters kreeg. Na de dood van zijn vrouw in 1987 namen Jean-Marie en Carmen "den bompa" in huis."Bompa Pfaff" stond bekend als een levensgenieter. Het was geweten dat hij van het goede leven hield: zijn pintjes en sigaretten waren deel van zijn dagelijkse leven. Hij sukkelde dan ook al een tijd met zijn gezondheid. Vorig jaar werd hij voor zes weken opgenomen in het ziekenhuis en begin februari werd hij weer naar het ziekenhuis gebracht met een zware bronchitis en een blaasontsteking.Edilbert Seth werd bekend als "Bompa Pfaff" in de realitysoap over de familie van Jean-Marie Pfaff. De reeks loopt al vijf seizoenen op de commerciële zender VTM.

"Den bompa" laat twee kinderen, vijf kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen achter
.




Geen opmerkingen: