dinsdag 6 maart 2007

Una giornata particolare in 'De Rode Loper'

Vandaag kunnen jullie in het showbizzmagazine van Éen 'De Rode Loper'naar een interview met de hoofdrolspelers van 'Une Giornata Particolare' kijken. Dit theaterstuk loopt momenteel in Antwerpse Raamtheater. Het stuk, gebaseerd op de film van de Italiaanse scenarioschrijver en regisseur Ettore Scola, speelt zich af in het Rome van net voor de Tweede Wereldoorlog.

Centraal staan twee doodgewone mensen die elkaar voor het eerst ontmoeten terwijl de rest van hun woonkazerne naar het grote defilé ter ere van de legendarische ontmoeting tussen Hitler en Mussolini trekt. Antonietta, een moeder van zes kinderen en echtgenote van een diehard fascist en Gabriele, een homoseksuele, ontslagen radiostem. Terwijl heroïsche woorden en toespraken duizenden mensen met elkaar verenigen, drinken ze samen koffie, lachen samen en beseffen dat deze ontmoeting voor het leven is. Wanneer de avond valt, betekent dit niet alleen het einde van een memorabele dag voor Rome, maar ook het einde van de bijzondere dag die ze samen beleefden, hún giornata particolare.

Une Giornata Particolare is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1977. Toen werden de rollen van Antonietta en Gabriele gespeeld door de levende legende Sophia Loren en Marcello Mastroianni, die drie keer genomineerd werd voor een oscar en Catherine Deneuve zijn maîtresse mocht noemen.

Gitt Bolsens herwerkte deze film nu tot een theaterstuk met Katelijne Verbeke en steracteur Koen De Bouw. Het stuk loopt nog tot eind maart in het Antwerpse Raamtheater.


Geen opmerkingen: