donderdag 8 maart 2007

Op en rond de Marnixplaats: het Fotomuseum.

Op en rond de Marnixplaats valt heel wat te beleven! Zo vinden we in de nabijheid van het plein oa het Raamtheater en de Jazzstudio. Ook het vernieuwde Fotomuseum is niet veraf. Op de Waalse Kaai prijkt het gebouw in al haar eenvoud. Voor wie zich graag laat verleiden door mooie plaatjes en aangrijpende foto's, is een bezoekje aan het museum een echte must! Op dit moment lopen er in het museum 5 uiteenlopende tentoonstellingen.
Een interessante tentoonstelling voor aanstormend journalistiek talent als onszelf, is de fotocollectie van Reuters. Miljoenen foto's van het persagentschap Reuter schieten voorbij in live stream en schetsen de ontwikkelingen en soms dramatische veranderen die de 21ste eeuw met zich mee heeft gebracht. De tentoonstelling, The State of the World, loopt nog tot 13/05 en bevindt zich op de 4de verdieping van het museum.


Van alle belgische koningen die ooit de revue gepasseerd zijn, kunnen we Leopold III toch als 1 van de opmerkelijksten beschouwen. Maar wat velen niet wisten, was dat de fel omstreden koning zich als een echte kunstfotograaf heeft ontpopt. Tijdens zijn verre reizen nam hij steevast zijn fototoestel mee om ongerepte landschappen, staatsportretten en kinderen met moeders in te blikken. Nadat hij uit het openbare leven verdwenen was, geraakte Leopold III pas goed in de ban van ontdekkingsreizen. Tijdens die reizen legde hij alles wat hem fascineerde vast op foto.

De tentoonstelling, Leopold III fotograaf, loopt nog tot 13/05 in het fotomuseum.
Andere tentoonstellen die te bezichtingen zijn in het fotomuseum: Albert Watson - Frozen , Collectiepresentatie 2 – Agfa/Gevaert, Annelies de Mey en Outlandish.
Meer info over prijzen en openingsuren vind je op hun website.