donderdag 26 april 2007

Aantwaarpse Awaards

We houden jullie nu al enkele maanden op te hoogte van Aantwaarps Talent van allerlei pluimage. We zijn dan ook trots dat we jullie deze onverwachte apotheose kunnen voorstellen, het kersje op de taart: de Aantwaarpse Awaards.

De uitreiking van de ,,Aantwaarpse Awaards,, een trofee voor personen die in het afgelopen jaar iets hebben betekend voor Antwerpen, vindt dit jaar plaats op 3 juni in de Bourlaschouwburg.

De organisatie van de ,,Aantwaarpse Awaards wakkert het chauvinistische gevoel aan dat de Antwerpenaar heeft over zijn stad. Organisatoren Peter Metten en Jean Aarrents gaan nu verder op de ingeslagen weg en willen naast het promoten van Antwerpen ook de iets rijpere artiesten op de voorgrond plaatsen. Tijdens de shownamiddag zijn er bijvoorbeeld optredens van Garry Hagger, Nicole & Hugo, Jo Leemans, Freddy Sunder en komiek Dirk Van Vooren.

De zeven Awaards worden overhandigd aan personen en instanties, die het voorbije jaar iets voor Antwerpen hebben betekend of die een typische Antwerpse uitstraling hebben. Daarnaast worden de twee Wappers van 't Stad toegekend aan twee bekende Antwerpenaars, een man en een vrouw, die een verdienstelijke carrière achter de rug hebben. Volgende personen kregen al een Wapper tijdens de vorige edities en komen dus niet meer in aanmerking voor een nominatie: La Esterella, Sofie, Yvonne Verbeeck, Dora Van Der Groen, Daniella Somers, Herbert Flack, Gaston Berghmans, Robbe De Hert en De Strangers.

De drie belangrijkste categorieën zijn Oansteurmend talengt, met dit jaar als genomineerden: Roy Aernouts, De Fixkes, Kevin Janssens, Nathalie Meskens en zangeres Mira, de categorie Aantwaarpsen artist met acteur Warre Borgmans, Katastroof, Axl Peleman, Daisy Thijs en Peter Van den Begin, en de categorie Aantwaarpse figuur met als genomineerden Tom Barman, hoogspringster Tia Hellebaut, burgemeester Patrick Janssens, striptekenaar Robert Merhotein en modeontwerper Walter Van Beirendonck.

Jullie kunnen zelf stemmen op jullie favorieten op de website van de Awaards. Doen!

(Bron: Het Nieuwsblad)

Geen opmerkingen: