vrijdag 11 mei 2007

Recensie: Leonardo Da Vinci

In de Verschansingstraat op het Zuid in Antwerpen ligt de pizzeria Leonardo Da Vinci. Het restaurant heeft een prachtige locatie. Het terras biedt uitzicht op het museum van schone kunsten en ligt tussen allerlei andere gezellige bars en eetgelegenheden.

Na een dagje shoppen besloten 2 vrienden en ik dan ook stijlvol te gaan dineren op het mondaine Zuid int stad. En wie lust nu geen pizza? Hoewel ons oorspronkelijke plan was om Bar Italia onveilig te maken, bleek reservatie daar een must! Het restaurant zat tsjokvol. Gelukkig bood Leonado Da Vinci soelaas!
Omdat er toch wel een stevig windje waaide, besloten we om binnen plaats te nemen. Het restaurant is erg mooi ingericht. Strakke zwarte tafels en een grote, massieven zwarte toog geven een modern tintje aan de inrichting. Aan de muren prijken levensgrote muurschilderen van Leonardo Da Vinci himself. Door de boxen galmen Italiaanse klassiekers en melige lovesongs.

Van zodra we plaatsnemen, komt een vriendelijke Italiaanse schone aangesneld met de menukaarten. De keuze is ruim! Je kan kiezen uit een 13-tal pizza's, pasta's enkele vis- en vleesgerechten en salades. We houden het op de klassieke pizza's Hawaï, Quatre Stagioni en Calzone. Als voorproefje krijgen we een potje olijven en vers gebakken sneetjes stokbrood met kruidenboter. Heerlijk om de maag al wat te vullen!

Na een kwartiertje arriveren onze pizza's.Samen met ons glaasje rode huiswijn, genieten we van de lekkere spijs&drank. Hoewel de desserts er op de tafeltje naast ons heerlijk uit zien, protesteert onze maag hevig aan het idee alleen al. We rekenen af, schrikken op een aangename manier van de goedkope rekening en vertrekken vervolgens tevreden huiswaarts. Bella Italia, naar jou komen we zéker nog eens terug!

Geen opmerkingen: